Sałatka z kalafiora z gruszkami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 375g.

Przepis

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
207

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 7.61 g
Tłuszcz: 6.99 g
Węglowodany: 32.11 g (w tym błonnik: 6.31 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

207 kcal 7.61 g 6.99 g 6.31 g 32.11 g




×