Wegańskie naleśniki


Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 313g.

Przepis

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
664

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 18.38 g
Tłuszcz: 25.03 g
Węglowodany: 96.33 g (w tym błonnik: 9.24 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

664 kcal 18.38 g 25.03 g 9.24 g 96.33 g