Zupa krem z pieczarek



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 550g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,56 zł

Przepis

Pokrój cebulę w kostkę. Podsmaż na patelni. Umyj pieczarki, pokrój w kostkę. Dodaj do cebuli i podsmaż. Obierz ogórka ze skórki. Pokrój. Włóż ogórka do garnka, dodaj składniki z patelni. Dolej 600ml wody. Gotuj 15min. Zblenduj składniki na gładki krem. Przypraw sola i pierzem. Podesłane przez: pogromcafasoli
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
51

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 4.1 g
Tłuszcz: 0.7 g
Węglowodany: 8.95 g (w tym błonnik: 3.35 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

51 kcal 4.1 g 0.7 g 3.35 g 8.95 g




×