Zupa szparagowa z kurczakiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 642g.

Przybliżony koszt potrawy: 37,71 zł

Przepis

1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
345

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 54.66 g
Tłuszcz: 9.35 g
Węglowodany: 13.1 g (w tym błonnik: 4.31 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

345 kcal 54.66 g 9.35 g 4.31 g 13.1 g




×