Zupa tajska



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 699g.

Przepis

W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), pastę curry, starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 2 minuty. Dorzucić paprykę pokrojoną na kawałki i chwilę razem przesmażyć. Do garnka dodać mleko kokosowe dwie szklanki wody, oczyszczonego i pokrojonego w kostkę kurczaka. Wymieszać. Dodać sos sojowy i rybny, sok z limonki i cukier. Gotować ok. 20-25 minut, mieszając co jakiś czas. Zupę podawać na ciepło z makaronem ryżowym, posypaną kolendrą lub świeżym szczypiorkiem. Można dodatkowo skropić sokiem z limonki.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
471

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 33.16 g
Tłuszcz: 10.39 g
Węglowodany: 62.88 g (w tym błonnik: 3.01 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

471 kcal 33.16 g 10.39 g 3.01 g 62.88 g




×