Zupa z fasoli krem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 359g.

Przepis

Fasole moczę przez noc. Cebule obieram, kroję w talarki i podsmażam na złoto. Rano płuczę na sicie, wsypuję do garnka i dodaję około 0,7 litra wody. Do garnka wkładam obrane warzywa. Doprawiam solą, dodaje listki laurowe, ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotuję mniej więcej przez 90 minut. Warzywa i przyprawy wyławiam, zastawiam w garnku tylko fasole i ziemniaki. Zupę miksuję blenderem dodając śmietanę lub mleko kokosowe. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kroje drobno suszone pomidory, wykładam na wierzch. Na talerz wlewam zupę, drobno pokrojone suszone pomidory, wykładam na wierzch.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
473

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.81 g
Tłuszcz: 10.97 g
Węglowodany: 80.04 g (w tym błonnik: 18.09 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

473 kcal 22.81 g 10.97 g 18.09 g 80.04 g




×