Zupa ziemniaczana



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 696g.

Przybliżony koszt potrawy: 57,05 zł

Przepis

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
257

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 5.27 g
Tłuszcz: 10.84 g
Węglowodany: 37.44 g (w tym błonnik: 5.69 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

257 kcal 5.27 g 10.84 g 5.69 g 37.44 g




×