Bananowy budyń jaglany z miodem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 445g.

Przybliżony koszt potrawy: 2,45 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
492

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 18.71 g
Tłuszcz: 6.86 g
Węglowodany: 90.75 g (w tym błonnik: 3.42 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

492 kcal 18.71 g 6.86 g 3.42 g 90.75 g



×