Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 445g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,25 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
489

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.81 g
Tłuszcz: 5.36 g
Węglowodany: 103.95 g (w tym błonnik: 3.72 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

489 kcal 8.81 g 5.36 g 3.72 g 103.95 g



×