Curry z kurczakiem i szpinakiem



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 417g.

Przepis

Rozgrzej olej na dużej patelni. Dodaj kurczaka,cebulę,czosnek i papryczkę chilli. Smaż przez 4-5minut, aż kurczak lekko się zrumieni, a cebula zacznie mięknąć. Dodaj kardamon,nasiona kuminu,chilli w płatkach,imbir oraz kurkumę i smaż kolejną minutę. Dodaj szpinak po chwili dodaj pomidory,przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15minut, po 10 minutach zdejmij pokrywkę. Do curry dodaj jogurt oraz posiekaną kolendrę. Można podawać z ryżem
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
420

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 35.46 g
Tłuszcz: 8.57 g
Węglowodany: 53.43 g (w tym błonnik: 5.04 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

420 kcal 35.46 g 8.57 g 5.04 g 53.43 g




×