Deser a'la monte



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 241g.

Przepis

Z jednego jogurtu przygotujemy sobie dwie warstwy: białą i czekoladowo-orzechową. Jogurt podziel na pół i przełóż do dwóch miseczek. Do warstwy białej dodaj: 1,5 łyżki miodu oraz 0,5 łyżeczki ekstraktu z waniilii Do warstwy czekoladowo-orzechowej dodaj: 1,5 łyżki miodu, masło orzechowe, kakao i pozostały ekstrakt waniliowy. Każdą miseczkę dokładnie wymieszaj. Następnie do pucharków umieść po równo masy czekoladowo-orzechowej, a następnie warstwę białą. Wstaw do lodówki na minimum 2 h, aby deser się schłodził.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
398

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 12.8 g
Tłuszcz: 26.5 g
Węglowodany: 28.01 g (w tym błonnik: 1.26 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

398 kcal 12.8 g 26.5 g 1.26 g 28.01 g





Dieter.pl - zdrowa, darmowa dieta dla Ciebie
×