Fasolka po bretońsku



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 528g.

Przybliżony koszt potrawy: 7,37 zł

Przepis

Cebulę i kiełbasę kroimy i podsmażamy. Dodajemy przetarty czosnek i przyprawy: kminek, oregano, 4 listki ziela angielskiego, 2 listki laurowe. Następnie na patelni lądują pomidory z puszki, fasola i przecier. Całość zalewamy połową szklanki wody i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy całość przez 25 minut. Przekładamy na talerz i zjadamy przegryzając chlebem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
556

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.71 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 77.17 g (w tym błonnik: 14.59 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

556 kcal 26.71 g 19 g 14.59 g 77.17 g




×