Fit ogórkowa



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 646g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,99 zł

Przepis

Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błon. Ziemniaki obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz. Cebulę pokrój w piórka. Do garnka włóż pierś z kurczaka, marchewkę, pietruszkę, selera, pora i cebulę. Dodaj liście laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalej wodą i postaw na dużym ogniu. Kiedy bulion zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj ok. 20 minut. Z bulionu wyjmij warzywa i pierś z kurczaka. Marchewkę pokrój w plastry. Kurczaka pokrój w kostkę 2 cm x 2 cm. Włóż z powrotem do garnka. Dodaj ziemniaki i ogórki. Gotuj ok. 15 minut. Odlej jeden kubek zupy i delikatnie wymieszaj go z jogurtem. Powoli wlej do zupy i wymieszaj. Podawaj z listkami natki pietruszki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
350

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 25.06 g
Tłuszcz: 4.51 g
Węglowodany: 61.24 g (w tym błonnik: 16.32 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

350 kcal 25.06 g 4.51 g 16.32 g 61.24 g




×