Guacamole z pomidorami i chipsami z tortilli



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 466g.

Przepis

Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę. Łyżką wyciągamy miąższ do miski. Pomidory nacinamy od spodniej strony na krzyż, wrzucamy do miski z wrzątkiem. Po chwili przekładamy do miski z zimną wodą. Ściągamy skórę. Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w drobną kostkę.Papryczkę chili drobno siekamy. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.Awokado rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane warzywa. Doprawiamy sokiem z limonki, solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną kolendrę. Całość dokładnie mieszamy. Tortillę kroimy w małe trójkąty. Układamy na blasze do pieczenia, posypujemy serem. Pieczemy w piekarniuku do zarumienienia.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
476

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 10.28 g
Tłuszcz: 35.11 g
Węglowodany: 35.85 g (w tym błonnik: 11.26 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

476 kcal 10.28 g 35.11 g 11.26 g 35.85 g





Dieter.pl - zdrowa, darmowa dieta dla Ciebie
×