Gulasz jednogarnkowy z kurczaka, z warzywami i makaronem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 780g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,60 zł

Przepis

Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Autor: qba100


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
680

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 65.6 g
Tłuszcz: 15.11 g
Węglowodany: 76.9 g (w tym błonnik: 11.92 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

680 kcal 65.6 g 15.11 g 11.92 g 76.9 g





Dieter.pl - zdrowa, darmowa dieta dla Ciebie
×