Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 698g.

Przybliżony koszt potrawy: 87,27 zł

Przepis

  1. Podsmaż cebulkę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem na małej ilości oliwy.
  2. Dodaj pokrojone na ok. 1 cm kostkę mięso i podsmaż.
  3. Przygotuj bulion (rozpuść kostkę w 500ml wrzątku).
  4. Zalej mięso odrobiną bulionu, cały czas dolewając małe ilości
  5. Duś razem z przyprawami takimi jak: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Brokuł ugotuj na parze.
  7. Ugotuj kaszę i polej sosem i zjedz z brokułem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
503

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.33 g
Tłuszcz: 16.88 g
Węglowodany: 61 g (w tym błonnik: 9.65 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

503 kcal 32.33 g 16.88 g 9.65 g 61 g




×