Indyk z warzywami (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 524g.

Przybliżony koszt potrawy: 13,56 zł

Przepis

Indyka i pietruszkę kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez ok 20 - 25 minut. Warzywa kroimy. Całość polewamy oliwą, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
472

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 26.37 g
Tłuszcz: 12.05 g
Węglowodany: 71.79 g (w tym błonnik: 13.57 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

472 kcal 26.37 g 12.05 g 13.57 g 71.79 g

Pozostałe warianty potrawy




×