Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do niedużego garnka, dodać połowę mleka kokosowego (125 ml), całe pozostałe mleko (krowie lub roślinne), cukier i zagotować na małym lub średnim ogniu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum i gotować do miękkości pod przykryciem przez 18-20 minut.
Garnek otworzyć, dolać resztę mleka kokosowego, wymieszać i odstawić z ognia. Z czasem, jak kasza będzie gęstniała, można dodawać do niej mleka w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Do niedużego garnka wsypać owoce, no. Maliny, żurawinę, jagody, dodać cukier, przykryć i zagotować. Gotować na małym ogniu przez około 2 minuty.
Dodać sok i gotować jeszcze 1-2 minuty. Odstawić z ognia, w razie potrzeby dodać więcej cukru do smaku.