Jagodowe muffiny z otrębami



Składniki

Liczba porcji: 12

Łączna waga porcji: 61g.

Przybliżony koszt potrawy: 10,60 zł

Przepis

W dużej misce wymieszaj suche składniki. W innym naczyniu lekko roztrzep jajka, a następnie dodaj wanilię, mleko oraz olej. Masę jajeczną wlej do miski z suchymi składnikami,dodaj jagody i delikatnie wymieszaj całość. Formę natłuść i nałóż masę do foremek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18-20minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 12. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
141

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 4.32 g
Tłuszcz: 5.09 g
Węglowodany: 20.35 g (w tym błonnik: 1.54 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

141 kcal 4.32 g 5.09 g 1.54 g 20.35 g




×