Jajecznica z brokułami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 282g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,01 zł

Przepis

1. Brokuły ugotuj w wodzie lub na parze, a następnie podziel na mniejsze części 2. Jajka rozbij i połącz z mlekiem oraz pieprzem. Dokładnie rozmieszaj 3. Na patelni rozgrzej olej i wlej jajka, cały czas mieszając 4. Pod koniec smażenia dodaj brokułu oraz posiekane migdały 5. Podawaj z pieczywem

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
451

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.42 g
Tłuszcz: 29.71 g
Węglowodany: 27.38 g (w tym błonnik: 7.38 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

451 kcal 22.42 g 29.71 g 7.38 g 27.38 g




×