Jajecznica z pomidorami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 475g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,40 zł

Przepis

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z chlebem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
502

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 28.86 g
Tłuszcz: 24.19 g
Węglowodany: 47.34 g (w tym błonnik: 8.77 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

502 kcal 28.86 g 24.19 g 8.77 g 47.34 g



×