Jajecznica z pomidorami (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 435g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,34 zł

Przepis

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
457

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27.13 g
Tłuszcz: 23.96 g
Węglowodany: 35.8 g (w tym błonnik: 3.85 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

457 kcal 27.13 g 23.96 g 3.85 g 35.8 g



×