Jajecznica z szynką


Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 355g.

Przepis

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojoną drobno szynką. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z chlebem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
512

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 35.88 g
Tłuszcz: 24.65 g
Węglowodany: 40.42 g (w tym błonnik: 6.73 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

512 kcal 35.88 g 24.65 g 6.73 g 40.42 g