Jajecznica z szynką (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 315g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,49 zł

Przepis

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojoną drobno szynką. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
467

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 34.15 g
Tłuszcz: 24.42 g
Węglowodany: 28.88 g (w tym błonnik: 1.81 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

467 kcal 34.15 g 24.42 g 1.81 g 28.88 g



×