Jednogarnkowe spaghetti ratatouille



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 1058g.

Przybliżony koszt potrawy: 20,55 zł

Przepis

1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.

2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.

3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
442

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.02 g
Tłuszcz: 7.38 g
Węglowodany: 80.06 g (w tym błonnik: 15.1 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

442 kcal 22.02 g 7.38 g 15.1 g 80.06 g




×