Kasza jaglana z duszonym bakłażanem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 421g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,05 zł

Przepis

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
419

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.2 g
Tłuszcz: 12.52 g
Węglowodany: 69.85 g (w tym błonnik: 8.37 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

419 kcal 11.2 g 12.52 g 8.37 g 69.85 g




×