Kasza jaglana ze schabem i pomidorami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 560g.

Przybliżony koszt potrawy: 5,74 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
659

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 35.04 g
Tłuszcz: 24.13 g
Węglowodany: 79.75 g (w tym błonnik: 7.68 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

659 kcal 35.04 g 24.13 g 7.68 g 79.75 g



×