Kasza jaglana ze schabem i pomidorami (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 490g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,78 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
525

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 25.94 g
Tłuszcz: 20.36 g
Węglowodany: 63.07 g (w tym błonnik: 6.59 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

525 kcal 25.94 g 20.36 g 6.59 g 63.07 g



×