Kurczak z kaszą gryczaną i kapustą kwaszoną



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 460g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,23 zł

Przepis

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
452

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 32.46 g
Tłuszcz: 13.98 g
Węglowodany: 54.41 g (w tym błonnik: 9.45 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

452 kcal 32.46 g 13.98 g 9.45 g 54.41 g



×