Kurczak z kaszą jaglaną i kapustą kwaszoną



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 460g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,56 zł

Przepis

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku najpierw zimną wodą, następnie wrzątkiem, po czym znów zimną wodą i gotujemy przez ok. 15 minut w posolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza:woda). Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
455

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 31.2 g
Tłuszcz: 13.86 g
Węglowodany: 55.79 g (w tym błonnik: 7.83 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

455 kcal 31.2 g 13.86 g 7.83 g 55.79 g



×