Marchwianka z mlekiem migdałowym



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 538g.

Przepis

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, ż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę.Doprawiamy solą i smażymy,mieszając prze ok.10minut. Następnie dodajemy połowę startego imbiru i soczewicę,smażymy przez mniej więcej 2minuty. Na patelnię wlewamy ok.2-3 szklanki wody i gotujemy całość ok. 15-20minut. Doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką oraz startym imbirem. Zawartość patelni przelewamy do garnka, dodajemy szklankę mleka migdałowego i blendujemy.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
381

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 18.55 g
Tłuszcz: 10.38 g
Węglowodany: 62.86 g (w tym błonnik: 17.69 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

381 kcal 18.55 g 10.38 g 17.69 g 62.86 g




×