Monte



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 278g.

Przybliżony koszt potrawy: 11,50 zł

Przepis

1. Kaszę jaglaną rumienie na patelni (wydobywa fajny orzechowy smak). Następnie bardzo porządnie i długo płucze pod bieżącą wodą jeśli pominiecie ten etap wyjdzie gorzka Następnie gotuje kaszę na mleku, na małym ogniu aż wchłonie płyn. Do dopiero co ugotowanej kaszy wrzucam daktyle, mieszam i odstawiam na ok 5/10min.⁣ 2. Dodaję banan i masło orzechowe. Zaczynam blendować dodając małe ilości mleka kokosowego. Ilość mleka zależy od preferowanej konsystencji kremu. ⁣⁣ 3. Połowę powstałego musu przekładam do osobnego pojemnika. Do reszty dosypuję kakao i dodaję miód. Blenduję.⁣⁣ ⁣⁣
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
331

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.49 g
Tłuszcz: 5.48 g
Węglowodany: 60.69 g (w tym błonnik: 2.94 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

331 kcal 11.49 g 5.48 g 2.94 g 60.69 g




×