Pancakes szpinakowe z owocami



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 334g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,03 zł

Przepis

Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut. Szpinak myjemy i osuszamy. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Całość miksujemy tak, aby przypominała mąkę. Następnie dodajemy szpinak, mleko, banan, syrop klonowy i olej kokosowy, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Smażymy na średnim ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy udekorowane owocami i ewentualnie syropem klonowym.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
571

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 21.07 g
Tłuszcz: 16.29 g
Węglowodany: 90.2 g (w tym błonnik: 8.76 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

571 kcal 21.07 g 16.29 g 8.76 g 90.2 g




×