Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem (wersja lżejsza)




Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 755g.

Przybliżony koszt potrawy: 36,68 zł

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.


Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
563

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.84 g
Tłuszcz: 10.11 g
Węglowodany: 104.32 g (w tym błonnik: 17.43 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

563 kcal 22.84 g 10.11 g 17.43 g 104.32 g



×