Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem




Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 566g.

Przybliżony koszt potrawy: 42,32 zł

Przepis

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
490

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 17.49 g
Tłuszcz: 13.49 g
Węglowodany: 82.25 g (w tym błonnik: 14.58 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

490 kcal 17.49 g 13.49 g 14.58 g 82.25 g



×