Placuszki bananowo szpinakowe



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 265g.

Przepis

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem.Jogurtem naturalnym polać po plackach i udekorować malinami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
305

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 10.53 g
Tłuszcz: 7.86 g
Węglowodany: 50.5 g (w tym błonnik: 4.42 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

305 kcal 10.53 g 7.86 g 4.42 g 50.5 g





Dieter.pl - zdrowa, darmowa dieta dla Ciebie
×