Pudding chia z ananasem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 238g.

Przepis

Nasiona wsyp do miseczki, zalej mlekiem i wymieszaj. Poczekaj aż nasiona napęcznieją. Jeżeli nasiona zalewasz zimnym mlekiem, czas pęcznienia to około 1 godzina. Po tym czasie, do nasion, dodaj mascarpone i dokładnie wymieszaj do połączenia się konsystencji. Na dno pucharku ułóż wybrane owoce, u mnie było to 6 łyżek jagód. Następnie po równo wyłóż masę z mascarpone. Plaster ananasa zblenduj i wyłóż na masę mascarpone. Deser włóż do lodówki na minimum godzinę. Najlepiej smakuje schłodzony.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
342

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.09 g
Tłuszcz: 26.76 g
Węglowodany: 19.05 g (w tym błonnik: 3.9 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

342 kcal 8.09 g 26.76 g 3.9 g 19.05 g




×