Quesadilla z kurczakiem i warzywami



Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 386g.

Przybliżony koszt potrawy: 32,14 zł

Przepis

Kurczaka pokroić na wąskie paski dł. ok. 2 cm. Doprawić solą, pieprzem oraz wszystkimi przyprawami. Polać łyżką oleju roślinnego i dokładnie wymieszać, odstawić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę - podobnie jak kurczaka - na wąskie paski dł. ok. 2 cm. Doprawić solą i zeszklić na patelni na łyżce oleju, odłożyć na talerz. Na rozgrzaną patelnię włożyć kurczaka i obsmażyć przez ok. 4 minuty. Przełożyć na oddzielny talerz. Na dużej patelni rozgrzać i rozprowadzić łyżeczkę masła. Położyć placek tortilli i wyłożyć na niego połowę wszystkich składników farszu - kurczaka (bez soków z mięsa), podsmażone warzywa, kukurydzę i tarty ser. Przykryć drugim plackiem tortilli i podsmażać na małym ogniu ok. 2 minuty, aż tortilla na spodzie się zrumieni. Podgrzaną z jednej strony quesadillę przełożyć na drugą stronę* i ponownie podsmażyć na maśle do zrumienienia. Powtórzyć z pozostałymi dwoma plackami tortilli i drugą połową farszu. Podgrzane quesadille kroić nożem na kawałki jak pizzę, podawać z wybranymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
626

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 43.12 g
Tłuszcz: 29.63 g
Węglowodany: 51.01 g (w tym błonnik: 7.98 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

626 kcal 43.12 g 29.63 g 7.98 g 51.01 g




×