Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 254g.

Przybliżony koszt potrawy: 3,16 zł

Przepis

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
487

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 8.83 g
Tłuszcz: 19.17 g
Węglowodany: 76.39 g (w tym błonnik: 12.88 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

487 kcal 8.83 g 19.17 g 12.88 g 76.39 g




×