"Risotto" kalafiorowe z sosem z awokado



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 613g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,90 zł

Przepis

Kalafiora parzymy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Miksujemy awokado, czosnek i sok z cytryny do konsystencji sosu i przelewamy do miseczki. Następnie miksujemy ostudzonego kalafiora do konsystencji ryżu i mieszamy z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem i koperkiem i ulubionymi przyprawami (np. kurkuma, sól i pieprz). Całość polewamy sosem awokado.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
354

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 11.72 g
Tłuszcz: 22.46 g
Węglowodany: 34.38 g (w tym błonnik: 14.84 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

354 kcal 11.72 g 22.46 g 14.84 g 34.38 g




×