Ryba po Grecku



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 725g.

Przybliżony koszt potrawy: 43,17 zł

Przepis

Rybę bardzo dokładnie osusz na ręczniku papierowym. Natrzyj ją solą i pieprzem. Na patelni rozsmaruj łyżeczkę oleju. Gdy patelnia mocno się nagrzeje, kładź filety - smaż po minucie na jedną stronę. Filety przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stopni piecz przez 15min. W tym czasie zetrzyj na grubych oczkach marchew, pietruszkę i seler. Cebulę posiekaj w kostkę, pora w plastry - podsmaż je na łyżeczce oleju rzepakowego. Do cebuli dodaj starte warzywa oraz ziele angielskie i liśćie laurowe. Duś wszystko przez chwilę następnie rozmieszaj koncentrat z wodą lub bulionem i dodaj do warzyw. Całość duś przez 10-15min dopraw do smaku. Uduszone warzywa wyłóż na upieczoną rybę.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
362

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 48.16 g
Tłuszcz: 7.44 g
Węglowodany: 31.48 g (w tym błonnik: 10.74 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

362 kcal 48.16 g 7.44 g 10.74 g 31.48 g




×