Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 881g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,76 zł

Przepis

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
221

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 19.63 g
Tłuszcz: 2.11 g
Węglowodany: 40.99 g (w tym błonnik: 18.11 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

221 kcal 19.63 g 2.11 g 18.11 g 40.99 g




×