Sałatka z brokułem i jajkiem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 525g.

Przybliżony koszt potrawy: 8,79 zł

Przepis

  1. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 10 -15 minut.
  2. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
  3. Całość przekładamy do miski, dodajemy kukurydzę i jogurt, wyciskamy czosnek.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
387

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27 g
Tłuszcz: 14.2 g
Węglowodany: 43.55 g (w tym błonnik: 10.65 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

387 kcal 27 g 14.2 g 10.65 g 43.55 g




×