Sałatka z granatem i serem feta



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 335g.

Przybliżony koszt potrawy: 11,84 zł

Przepis

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy umyte i pokrojone pomidory.
  3. Granat myjemy, rozdrabniamy i dodajemy do reszty.
  4. Ser kroimy w kostkę i również dodajemy do miski.
  5. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, bazylię, sól i pieprz.
  6. Polewamy sosem sałatkę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
412

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 14.77 g
Tłuszcz: 28.78 g
Węglowodany: 26.04 g (w tym błonnik: 5.13 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

412 kcal 14.77 g 28.78 g 5.13 g 26.04 g




×