Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 425g.

Przybliżony koszt potrawy: 6,15 zł

Przepis

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
354

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 24.19 g
Tłuszcz: 8.11 g
Węglowodany: 51.45 g (w tym błonnik: 10.28 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

354 kcal 24.19 g 8.11 g 10.28 g 51.45 g



×