Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 425g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,51 zł

Przepis

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
361

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 19.34 g
Tłuszcz: 7.86 g
Węglowodany: 56.95 g (w tym błonnik: 7.18 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

361 kcal 19.34 g 7.86 g 7.18 g 56.95 g



×