Schab pieczony z warzywami i ryżem



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 481g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,80 zł

Przepis

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
648

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 39.53 g
Tłuszcz: 26.6 g
Węglowodany: 67.69 g (w tym błonnik: 10.31 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

648 kcal 39.53 g 26.6 g 10.31 g 67.69 g



×