Schab pieczony z warzywami i ryżem (wersja lżejsza)



Składniki

Liczba porcji: 1

Łączna waga porcji: 411g.

Przybliżony koszt potrawy: 4,07 zł

Przepis

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
494

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 27.61 g
Tłuszcz: 21.22 g
Węglowodany: 52.33 g (w tym błonnik: 8.57 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

494 kcal 27.61 g 21.22 g 8.57 g 52.33 g



×