Schab z ryżem po meksykańsku




Składniki

Liczba porcji: 4

Łączna waga porcji: 416g.

Przybliżony koszt potrawy: 17,20 zł

Przepis

  1. Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok. 25 minut.
  2. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
  3. Na kilka minut przed końcem gotowania schabu i ryżu, na dużej patelni lub w głębokim garnku z powłoką teflonową podsmażamy na oleju cebulę, a następnie dodajemy fasolę i kukurydzę.
  4. Gdy ryż i schab będą gotowe, dodajemy je do pozostałych składników i polewamy pomidorami, a następnie dodajemy pieprz i sól do smaku.
  5. Mieszamy, przykrywamy i trzymamy na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
526

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 29.46 g
Tłuszcz: 10.65 g
Węglowodany: 84.57 g (w tym błonnik: 12.83 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

526 kcal 29.46 g 10.65 g 12.83 g 84.57 g




×