Szakszuka z kabanosem



Składniki

Liczba porcji: 2

Łączna waga porcji: 582g.

Przybliżony koszt potrawy: 9,35 zł

Przepis

  1. Umyj warzywa
  2. Cebulę oraz czosnek obierz, drobno posiekaj i zeszklij na patelni z oliwą.
  3. Kabanos posiekaj w drobne plasterki i dodaj do podsmażonych składników.
  4. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych składników.
  5. Potrawę przypraw bazylią, solą i pieprzem. Całość smaż około 5-7 min. na średnim ogniu.
  6. W powstałym „sosie” zrób "gniazdka" (luki), w które wbijesz całe jajka. Posyp jajka przyprawami.
  7. Całość przykryj i smaż do momentu ścięcia jajek.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Zefios


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).

Łącznie kalorii

(w jednej porcji)
337

Wartości odżywcze (w jednej porcji):
Białko: 22.24 g
Tłuszcz: 19.76 g
Węglowodany: 20.69 g (w tym błonnik: 5.63 g)
Udziały procentowe wartości odżywczych
(w jednej porcji):

337 kcal 22.24 g 19.76 g 5.63 g 20.69 g




×